søndag 5. januar 2014

Genser strikket fra halsen

Startet med å strikke en halskant i rillestrikk. Deretter delte jeg arbeidet inn i 4 like deler med 2 midtmasker i raglandøkinga. Strikket videre i glattstrikk fram og tilbake samtidig som jeg la ut 8 masker på annenhver pinne.

Dersom du ønsker genseren mer utringet i halsen foran, strikk fram til raglanøking i front, snu og strikk tilbake til raglanøking i front på den andre siden, snu og strikk tilbake til 1 maske før raglanøking, snu og gjør tilsvarende med en maske kortere på hver pinne til du har en tilstrekkelig dyp halsringing. Husk å legge ut raglan på rettsiden på de 2 raglanøkingene på ryggstykket. Deretter fortsetter du med samtlige masker og raglanøking på annenhver pinne.

 Jeg ville her ha halsåpningen skrå langs utlegningen på venstre side. På retten: 1 maske løs av, 1 maske rett og legg ut 1 maske vridd i bakkant av denne masken. Strikk glattstrikk fram til neste raglanøking. Legg ut 1 maske i bakkant av siste maske før midtmaskene i neste raglanøking, 1 rett, 1 rett og legg ut 1 maske vridd i bakkant av denne. Fortsett med dette ut pinnen. Neste pinne strikkes vrangt. Fortsett med disse to pinnene med utlegging 2. hver pinne fram til arbeidet er blitt såpass vidt at det går over hodet på den som skal ha genseren.

Strikk sammen arbeidet på rettsiden ved å strikke siste maske sammen med første maske på neste pinne slik at du bare får 2 midtmasker videre i raglanøking. Deretter fortsette du å strikke glattstrikk rundt med raglanøking på annenhver pinne fram til bærestykket er blitt langt nok til å dele arbeidet inn i armer og bol.